Як позбутися сухості шкіри голови?

Як позбутися сухості шкіри голови?

Сухість шкіри на волосистій частині голови часто пов’язана з такими станами, як лупа або себорейний дерматит. Миття шампунем з використанням не гарячої води та нанесення зволожуючого крему на голову – звичайні домашні методи полегшити прояви сухої шкіри. Також в аптеці доступні безрецептурні засоби для зволоження шкіри та спеціальні шампуні.

Якщо ваша шкіра голови суха і свербить, ви точно не самотні. І лупа, і суха шкіра голови є поширеною косметичною проблемою, та не становлять реальної небезпеки. Суха шкіра голови може викликати незручності та дискомфорт, але ви можете вжити заходів, щоб полегшити симптоми та прискорити одужання.

Основна відмінність між лупою та сухою шкірою – їх причини. У той час як суха шкіра голови спричинена нестачею вологи в шкірі, лупа спричинена скупченням жиру на шкірі голови та/або наявністю певних видів мікробів.

квероксал

Симптоми сухої шкіри голови:

  • Свербіж
  • Рясні пластівці
  • Дискомфорт
  • Втрата Волосся

Причини сухості шкіри голови

Сухість шкіри голови виникає, коли шкірі не вистачає вологи. Це може бути спровоковано впливом холодного, сухого повітря, контактним дерматитом як реакцією на продукти, які ви використовуєте для волосся, або навіть старістю. Лупа може бути викликана грибком під назвою Malassezia, який може проявлятися під впливом стресу або гормонів.

шампунь при псоріазі

Квероксал шампунь

Шампунь для шкіри голови з ознаками лущення та свербіння

Діагностика та лікування сухої шкіри голови

Більшість випадків сухої шкіри голови можна діагностувати та вирішити без візиту до лікаря. Однак якщо проблема постійна, і спроби подолати сухість шкіри голови в домашніх умовах не дають потрібного ефекту, варто звернутися до лікаря дерматолога.

Якщо спроби впоратися з сухою шкірою голови в домашніх умовах не увінчалися успіхом, це може свідчити про те, що причина таких проявів інше захворювання, наприклад: псоріаз, екзема або імпетиго. Якщо суха шкіра голови супроводжується відкритими або кровоточивими виразками на голові, також варто звернутися за медичною допомогою. Звернення до лікаря дерматолога може допомогти визначити причину симптомів.

Якщо свербіж і лущення викликані нестачею вологи, є багато способів впоратися з цим захворюванням в домашніх умовах. Деякі з них відпускаються без рецепта, включаючи шампуні або зволожуючі засоби.

Кошик