Суха шкіра голови

Суха шкіра голови

Суха шкіра голови, хоча вона може викликати легкий дискомфорт, в основному є косметичною проблемою без реальних можливих ускладнень. Однак, якщо ви розчісуєте і створюєте відкриті рани на шкірі голови, ви можете отримати вторинну інфекцію.

Суха шкіра голови – це не медичний термін, і його не слід використовувати для опису будь-якого захворювання, пов’язаного з надмірним утворенням лепу у волоссі. На відміну від інших частин тіла, шкіра голови від природи дуже жирна. Шкіра в області волосистої частини голови виробляє більше шкірного сала, що виділяють волосяні фолікули, ніж будь-яка інша ділянка шкіри.

Найчастіше волосся миють один раз на день, та за часту набагато рідше. Миття шампунем допомагає видалити шкірні жири (ліпіди), які природним чином накопичуються на шкірі голови та волоссі, запобігаючи сухості та лущенню. Для досягнення значного висихання шкіри (ксерозу) знадобиться миття кілька раз на день безволосої шкіри голови. Суха шкіра виникає через сухе повітря, через дисбаланс гормонів (наприклад, при гіпотиреозі) і з віком.

Уявлення про те, що надлишок лусочок на шкірі голови виникає через сухість, майже завжди помилкове і може призвести до неправильного усунення справжньої причини.

шампунь при псоріазі

Квероксал шампунь

Шампунь для шкіри голови з ознаками лущення та свербіння

Сухість шкіри чи лупа?

Присутність лупи вказує на наявність запального захворювання шкіри голови, або на відсутність достатньо частого миття голови. Відмерлі клітини шкіри постійно відшаровуються, якщо їх не видалити, будуть накопичуватися, з’являючись на одязі у вигляді білих або жовтих пластівців. Іншою причиною може бути себорейний дерматит, псоріаз або грибкова інфекція, що викликає прискорене зростання клітин шкіри, призводячи до рясного надмірного лущення.

Просте регулярне миття голови вирішить проблему. При наявності захворювання, яке викликає надмірне лущення, лікування цієї основної причини може контролювати або вирішити проблему. За наявності захворювання лупа часто супроводжується свербінням.

Часте та регулярне використання шампуню проти лупи допоможе запобігти появі надмірного лущення шкіри голов

Якщо лупа пов’язана з нечастим використанням шампуню, її можна повністю контролювати частішим миттям голови. Якщо це пов’язано із себорейним дерматитом, його легко контролювати за допомогою спеціальних шампунів та місцевих засобів. Ці засоби не вирішують проблеми та якщо їх застосування припинити, проблема з часом повернеться. Інші проблеми шкіри голови, що викликають лупу, вимагають більш специфічного догляду.

Як позбутися сухості шкіри голови?

Основна відмінність між лупою та сухою шкірою – їх причини. У той час як суха шкіра голови спричинена нестачею вологи в шкірі, лупа спричинена скупченням жиру на шкірі голови та/або наявністю певних видів мікробів.

Кошик